Jūs mane operavote prieš 30 metų: prof. Valerijus Ostapenko mano, jog tokie žodžiai yra patvirtinimas, jog dirbame gerai

Rubrikos: Naujienos, Pasikalbėkime

Prof. Valerijus Ostapenko, Aušra Bružienė, Renė Žvirgždienė, Danguolė Brogienė

„Laba diena, Daktare. Suprantu, kad galite neprisiminti visų savo pacienčių, bet Jūs mane operavote prieš 30 metų. Noriu Jums dar kartą pasakyti – ačiū“, – ramiai šypsodamasi sako moteris priėjusi prie prof. Valerijaus Ostapenko.

Daugiau nei trys dešimtys klausytojų, dauguma moterys ir net keli vyrai, susirinko šeštadienį į jaukią Biržų savivaldybės salę susitikti ir pasiklausyti prof. V. Ostapenko paskaitos apie dažniausią moterų onkologinę ligą krūties vėžį. Drauge su profesoriumi atvykusios Vilniaus dailės akademijos dėstytojos prof. Danguolės Brogienės tema – spalvų įtaka sveikatai. Organizuoti susitikimą padėjo nenuilstanti Biržų onkologinių pacientų bendrijos pirmininkė Renė Žvirgždienė.

Prof. V. Ostapenko, Nacionalinio vėžio instituto Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas, visuomeninę veiklą vertina kaip labai svarbią mediko darbo dalį. „Nedažnai sutinki savo buvusias pacientes, kurias operavai prieš daugelį metų. Moterys pasveiksta, gyvena savo gyvenimą, dirba, augina vaikus ir anūkus. Ir tai – pagrindinis mūsų darbo tikslas. Tokie netikėti susitikimai galimi išvykus iš sostinės, kai į visuomenei skirtus renginius ateina moterys, kadaise operuotos, gydytos Instituto klinikoje ir kurių niekaip nesutiksi, nes joms nebereikia gydytojo… Tai  dar kartą patvirtina, jog mes dirbame gerai, kokybiškai. Tai – moralinis bonusas“, – sako profesorius.

Biržuose vasario 9 d. Nacionalinė krūties ligų asociacija tęsė savo praėjusiais metais spalio mėnesį Druskininkuose Viečiūnų seniūnijoje pradėtą ilgalaikį projektą „Ir gyvenimas tęsiasi“. Jo tikslas – atvežti toliau nuo universitetinių ligoninių gyvenančioms moterims, susiduriančioms su krūties vėžiu, kuo daugiau informacijos bei psichologinės pagalbos, kad jos nesijaustų vienišos ir apleistos ištikus ligai.

„Projekto pagrindinė idėja – mažuose, atokiuose Lietuvos miesteliuose gyvenančioms moterims suteikti naujausios informacijos apie diagnostikos, genetinio ištyrimo, gydymo, rekonstrukcinės chirurgijos metodus, – pasakoja Nacionalinės krūties ligų asociacijos prezidentė Aušra Bružienė. – Džiaugiamės, kad mūsų projektą remia Nacionalinis vėžio institutas, VUL Santaros klinikos, Lietuvos senologijos draugija. Drauge su medikais sakome, kad kokybiškas gyvenimas gali tęstis ir su liga.“

 

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt