Gera žinia pacientams – tapo prieinamas inovatyvus gydymas progresavusia inkstų ląstelių karcinoma sergantiems

Rubrikos: Diagnostika ir gydymas, Naujienos

Sveikatos apsaugos ministro šių metų balandžio mėn. 30 d. pasirašytu įsakymu atveriamos galimybės skirti inovatyvų gydymą pacientams, sergantiems progresavusia inkstų ląstelių karcinoma.

Pacientai ir juos gydantys onkologai džiaugiasi gavę galimybę skirti antros eilės gydymą inovatyviu vaistu progresavusia inkstų ląstelių karcinoma sergantiems pacientams, kurių liga progresavo gydant arba po gydymo vaistais Sunitinibum ar Pazopanibum.

Iki šiol progresavus ligai šie pacientai turėjo ribotas gydymo galimybes.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, atsižvelgdamas į Privalomojo sveikatos draudimo tarybos 2019 m. kovo 25 d. nutarimą, savo pasirašytu įsakymu papildė Ligų ir kompensuojamųjų vaistų joms gydyti sąrašą (A sąrašą), įtraukdamas į jį vaistą Cabozantinibum.

Lietuvoje dėl mokslui nežinomų priežasčių jau daug metų registruojamas nepaaiškinamai didelis sergamumas inkstų vėžiu, o mirtingumo nuo šios ligos rodikliai – didžiausi Europoje. Nedaug žinoma ir apie šios ligos priežastis.

Kasmet nustatoma beveik 700 naujų inkstų vėžio atvejų. Vyrai inkstų vėžiu serga dažniau negu moterys. Didžiausias sergamumas inkstų vėžiu yra tarp 50–70 metų amžiaus Lietuvos gyventojų.

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt