Inovatyvios farmacijos pramonės atstovai Lietuvoje skyrė 100 tūkst. eurų medikų apsaugos priemonėms įsigyti

Rubrikos: Naujienos

Atsižvelgusi į didžiulį individualios apsaugos priemonių stygių Lietuvos medicinos įstaigose, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacija (IFPA) nelieka nuošalyje ir prisideda prie paramos šalies medikams. IFPA skyrė 100 tūkst. eurų Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) paramos fondui, suvienijusiam verslo organizacijas, kuris už surinktas lėšas perka priemones, padėsiančias apsaugoti medicinos įstaigos darbuotojus.

Pasak Agnės Gaižauskienės, IFPA direktorės, šiuo metu pasaulyje vystantis visuotinei sveikatos krizei, labai svarbu atsigręžti į medicinos darbuotojus, kurie aukojasi visų šalies žmonių labui, ir užtikrinti jiems saugias darbo sąlygas.

„Lietuvos ligoninėms trūksta individualių apsaugos priemonių – respiratorių, vienkartinių kostiumų ir kitų apsaugos priemonių. Dabar ypač svarbus visuomenės susitelkimas ir glaudus bendradarbiavimas vardan bendro tikslo, todėl prisijungėme prie kitų verslo organizacijų ir skyrėme paramą, kuri yra tikslingai nukreipta būtent į šių priemonių medikams užtikrinimą. Šiuo metu intensyviai ieškoma sprendimų, kaip galima operatyviau pargabenti įsigytas priemones, kad medicinos personalas, tiesiogiai dirbantis su COVID-19 virusu, būtų kuo greičiau apsaugotas“, – sako A. Gaižauskienė.

Jungtinėmis IFPA, LPK ir kitų verslo asociacijų bei įmonių pastangomis iš viso buvo surinkta beveik 360 tūkst. eurų apsaugos priemonių įsigijimui. A. Gaižauskienės teigimu, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacija šiuo metu ir toliau ieško daugiau paramos medikams galimybių.

„Taip pat inicijavome papildomą IFPA narių paramos fondą asociacijos apimtyje, kuris bus skirtas padėti Lietuvos medicinos darbuotojams. Toliau dėsime maksimalias pastangas, kad galėtume operatyviai pasirūpinti tais, kurie kasdien gelbėja mus ir šiuo metu rikiuojasi priešakinėse kovos su COVID-19 eilėse“, – sako A. Gaižauskienė.

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt