Vienkartinės kaukės onkologams: kad medikai galėtų saugiau dirbti, juk vėžys nepalauks

Rubrikos: Naujienos

Aušra Bružienė ir Nijolė Zadoreckaitė

2000 vienkartinių medicininių kaukių – toks poreikis Nacionaliniame vėžio institute per vieną darbo dieną COVID-19 pandemijos metu. Tiek vienkartinių asmens apsaugos priemonių atgabeno Aušra Bružienė, Nacionalinės krūties ligų asociacijos (NKLA) prezidentė. 

Daugiau nei dvidešimt metų veikianti NKL asociacija vienija aštuonias krūties vėžiu sirgusių arba sergančių moterų bendrijas iš visos Lietuvos. NKLA yra Europos vėžio koalicijos EUROPA DONNA narė.

„Pati nuėjusi nelengvą kelią  per vėžio ligą labai nenorėčiau šiuo metu pasigauti koronavirusą, kad ir tokiu gražiu karūnos vardu vadinamą, – šypsosi A. Bružienė. – O medikai mus gydo nepaisydami jokių pandemijų ir virusų grėsmės, suprantama, vėžys nepalauks. Juolab, kad krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje. Gyvybiškai svarbu šią ligą diagnozuoti anksti – tada drauge su mus gydančiais onkologais galime tikėtis gerų gydymo rezultatų ir pasidžiaugti sėkme. Todėl nuo visų mūsų asociacijos moterų perduodu NVI medikams kaukes, kad tik jie jaustųsi saugesni, ramesni. Ačiū jiems už jų šventą darbą.“

„Kuo daugiau asmens apsaugos priemonių (AAP) turime, tuo geriau, – sako NVI vyriausioji slaugos administratorė Nijolė Zadoreckaitė. – Norisi dirbti normaliai, pasikeisti AAP kelis kartus per dieną. Suprantama, šiandien, tarkime, didesnis poreikis LOR kabinete Konsultacinėje poliklinikoje, kur pacientas apžiūrimas labai artimame kontakte. Bet gi ir valytoja, dirbusi lifte, kuris vežė įtariamą dėl koronaviruso infekcijos pacientą, privalėtų dirbti saugiai. Taip pat pacientams, kurie pas mus atvyksta neturėdami kaukės, norėtume turėti galimybę jam duoti kaukę. Žodžiu, būtina saugiam darbui turėti pakankamai AAP, toks dabar metas. Praėjus trims karantino savaitėms jau yra ramiau, jau galime formuoti ir rezervą. Nuoširdžiai dėkingi visiems dovanojantiems“.

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt