Apie tai, kaip didėja kepenų vėžio rizika – žiūrėkite animacinį serialą OP TV

Rubrikos: Naujienos, Pasikalbėkime

Spalis – žinomumo apie kepenų vėžį mėnuo. Europos kepenų ligonių asociacijos (European Liver Patients’ Association – ELPA) iniciatyva sukurtas animacinis serialas apie tuos žalingus mūsų gyvensenos įpročius, kurie didina riziką susirgti kepenų vėžiu.

Filmukus žiūrėkite rubrikoje OP TV.

„Džiaugiamės, galėdami pristatyti naują mini serialą apie animacinę veikėją Liv Organ ir jos šeimą: Tomą „Pilviuką“ Organą, Hattie „Širdį“ Organ ir Larry „Plaučiai“ Organą. #TheOrganFamily. Serialas sukurtas drauge su Europos kepenų ligonių asociacija“, – sako pristatydami filmukus serialo kūrėjai.

Sukurti animaciniai personažai gyvena kaip žmonės ir panašiai, kaip mes, ne visada laikosi sveikos gyvensenos principų. Kur veda toks kelias? Seriale pasakojama, kaip kasdieniniai aplinkinių gyvensenos pasirinkimai įtakoja Liv gyvenimą.

Tomas „Pilviukas“ Organas yra gana išrankus maistui. Jo visiškai nedomina maistas, kuriame nėra didelio cukraus, druskos ar riebalų kiekio. Liv jam nusileidžia, tačiau kokia kaina?

Hattie „Širdis“ Organ gyvena savo ritmu. Širdis turi savo pageidavimų, pavyzdžiui, vieną vakarą pasilinksminti su draugėmis. Kaip tokie alkoholiu persunkti vakarai paveiks jos mamą?

Larry „Plaučiai“ Organas sunkiai dirba, tačiau tam, kad atsigautų nuo darbe patiriamo streso, jis labai daug rūko. Šio įpročio sunku atsisakyti, tačiau Liv sveikatai prastėjant, kyla klausimas, ar šis įprotis toks vertingas, kad nebūtų įmanoma jo atsisakyti?

#LiverCancerAwarenessMonth #TheOrganFamily @EuropeLiver

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt