Filmas „Paciento kelias“, I dalis, krūties vėžio diagnostika: pasakoja pacientė Justina Klyvienė ir gydytoja radiologė dr. Rūta Briedienė

Rubrikos: Naujienos, Pasikalbėkime, Praktiniai patarimai

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje. Kasmet mūsų šalyje suserga apie 1600 moterų. Liga gali ištikti bet kurio amžiaus moterį, o diagnozė visada didelis netikėtumas, stresas, įprasto gyvenimo sutrikdymas.

Kiekvienas iš mūsų gali tapti pacientu, kuris eis savo keliu nuo ligos diagnozės per įvairius gydymo etapus iki ligos įveikimo. Kiekviena kelionė bus, be abejo, individuali, savita. Kiekvienas iš mūsų ieškos savo geriausio ligos įveikimo būdo. Tačiau yra dalykų, patirčių, blogųjų emocijų suvaldymo metodikų, kuriuos sužinojus bus lengviau, paprasčiau. Ne vienam trūksta tiesiog paprasto atviro pasišnekėjimo apie ligą.
Dėkojame Justinai Klyvienei, kuri sutiko pasidalyti savo, kaip krūties vėžiu sirgusios pacientės patirtimi. Dėkojame Nacionalinio vėžio instituto gydytojai radiologei dr. Rūtai Briedienei už išsamų pasakojimą kaip ir kokiais būdais bei įranga diagnozuojamas krūties vėžys.
Portalo lankytojų dėmesiui pateikiame pirmąjį filmą „Paciento kelias“: I dalis, krūties vėžio diagnostika.

Žiūrėkite portalo rubrikoje „OP Televizija“. 

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt