VU radiologijos rezidentų praktikos galimybės – nuo šiol ir privačiame sektoriuje: prof. Vytautas Kasiulevičius džiaugiasi modernia praktikos baze

Rubrikos: Mokslo erdvėje, Naujienos

VU Medicinos fakulteto prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius (dešinėje) ir "AFFIDEA Lietuva" vadovas Vitalijus Orlovas. VU MF nuotrauka

Šiais metais Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto radiologijos rezidentams atsivers nauja galimybė – pasirašyta trišalė sutartis tarp LR Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), „Affidea Lietuva“ ir VU, įgalins rinktis praktikos vietą „Affidea Lietuva“ diagnostikos centruose Vilniuje ir Klaipėdoje.

Rezidentūra – svarbi kiekvieno gydytojo profesinio kelio dalis. Medicinos studijas baigęs asmuo renkasi rezidentūros, trečiosios pakopos universitetines studijas tam, kad sustiprintų praktines žinias ir įgytų gydytojo profesinę kvalifikaciją.

Pripažinti diagnostinio vaizdinimo srityje

„Affidea Lietuva“ daugiau kaip 16 metų specializuojasi diagnostinio vaizdinimo srityje ir yra pelniusi ne vieną tarptautinį įvertinimą ir pripažinimą Europoje už radiologijos paslaugų kokybę. Privačioje įstaigoje dirba apie 100 gydytojų radiologų ir dar tiek pat radiologijos technologų. Pasak „Affidea Lietuva“ personalo vadovės Giedrės Teresevičienės, visi gydytojai radiologai specializuojasi savo interesų srityje, todėl atliekami tyrimai pasižymi išskirtine kokybe, o čia dirbantys specialistai – aukščiausiu profesionalumo lygiu.

„Klinikoje dirbantys radiologai specializuojasi devyniose subspecializacijose – vidaus organų, neuroradiologijos, skeleto-raumenų, vaikų, krūtinės ląstos, urogenitalinėje, kraujagyslių, krūtų ir urgentinėje radiologijoje. Tik pradėję dirbti klinikoje jie iš karto yra įtraukiami į procesus ir mokomi pilna apimtimi, todėl tobulėjama sparčiais žingsniais“, – teigia personalo vadovė.

Ji taip pat nurodo, kad „Affidea Lietuva“ klinikose yra atliekama daugiau nei 15 tūkstančių instrumentinių tyrimų per mėnesį. „Klinikose atliekamas didelis tyrimų kiekis ir platus jų spektras, todėl svarbu, kad diagnozavimo procesas būtų sklandus ir tikslus, o atliekami tyrimai pacientams – kuo saugesni. Siekiant tai užtikrinti, klinikose yra vykdoma medicininių incidentų valdymo praktika. Be to, mūsų trys diagnostikos centrai dėl nekenksmingos tyrimu metu tenkančios žmogui jonizuojančios spinduliuotės dozės jau yra gavę „Eurosafe Imaging“ žvaigždes“, – pažymi G. Teresevičienė.

VU MF prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius, VU MF dekanas prof. Algirdas Utkus, „AFFIDEA Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas

Rezidentams – visas tyrimų spektras

VU Medicinos fakulteto prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius džiaugiasi, kad rezidentūros bazių gretas papildo dar viena moderni praktikos bazė su reikšminga ligų diagnostikos patirtimi. „Labai svarbu, kad gydytojai rezidentai gali rinktis įvairias praktikos bazes. Tai suteikia galimybę pajusti bei išbandyti teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų įvairovę, taikyti visapusiškus diagnostikos ir gydymo metodus. Rezidentams pasirinkus „Affidea Lietuva“ bus proga susipažinti su privačios praktikos specifika“, – sako profesorius.

Jam antrina ir „Affidea Lietuva“ Medicinos direktorė radiologijai Silvija Jakštienė sakydama, kad rezidentams ne tik atsivers proga susipažinti su privačiu sveikatos sektoriumi, bet ir su medicinos mokslo naujovėmis radiologijos srityje: „Esame klinika, kuri diegia mokslo medicinos inovacijas viena pirmųjų šalyje. Mums svarbu, kad personalas nuolat augtų ir tobulėtų. To paties norime ir rezidentams“.

Šiuo metu rezidentūrą „Affidea Lietuva“ klinikose galės atlikti būsimieji gydytojai radiologai. Jie su priskirtu vadovu kartu dirbs vertinant pacientų rentgeno, ultragarso, mamografijos, kompiuterinės tomografijos, magnetinio rezonanso ir kitus tyrimus.

„Rezidentai nuo pat pirmo iki ketvirto kurso gali praktikuotis dirbti su visu spektru tyrimų ir mokytis iš geriausių savo srities specialistų šalyje. Gydytojai radiologai reguliariai stažuojasi tarptautiniuose ir vietos kongresuose bei konferencijose, dėsto įvairiuose Lietuvos universitetuose ir kolegijose”, – pasakoja „Affidea Lietuva” personalo vadovė Giedrė Teresevičienė.

Kol kas rezidentūrą „Affidea Lietuva“ klinikose galės atlikti būsimieji gydytojai radiologai, tačiau ateityje planuojama priimti ir kitų medicinos specialybių rezidentus. Rezidentūros studijos, priklausomai nuo pasirinktos specializacijos, trunka nuo 3 iki 5 metų, o nuo 2023 metų dalies rezidentūros programų studijų trukmė vidutiniškai pailgės vieneriais metais.

Pagal https://www.mf.vu.lt/apie-mf/naujienos/

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt