NVI lankėsi mokslininkai iš Kinijos

Rubrikos: Mokslo erdvėje, Naujienos

Nacionaliniame vėžio institute vasario 2 d. apsilankė jaunieji kinų mokslininkai iš Šandongo provincijos, kurie dviejų savaičių vizito atvyko į Vilniaus universitetą. Vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos lazerių industrijos įmonėmis ir moksliniais centrais.

NVI Biomedicininės fizikos laboratorijoje prof. habil. dr. Ričardas Rotomskis perskaitė paskaitą apie šviesos ir nanodalelių savybių panaudojimą diagnozuojant ir gydant vėžį. Doc. dr. Vitalijus Karabanovas mokslininkus supažindino su mokymosi aplinka laboratorijoje, aprodė, kur vykdomi įvairūs spektroskopijos, mikroskopijos ir biomolekulių bei nanodalelių in vitro ir in vivo eksperimentai.

„Džiugu, kad su jūsų Instituto profesoriais mes galime pasikalbėti apie savo turimas patirtis ir jas palyginti, pasimokyti vieni iš kitų“ ,– sakė Zhao Kun iš lazerius gaminančios bendrovės. Tyrėjas asistentas Ren Yuan stebėjosi, jog spėjo apžiūrėti daug išties naujos aparatūros, kurios iki tol nebuvo matę.

Lazerių inžinierius Qi Yunxuan teigė, jog jam svarbiausia buvo pamatyti, kokius lazerius mes turime ir naudojame medicinoje, ypač skirtus mikrooperacijoms. Qi Yunxuan kuria 1,3 mikrometro lazerius, skirtus medicinai, dažniausiai naudojamus atliekant plaučių operacijas.

Kinų mokslininkų delegaciją sudarė mokslininkai iš Šandongo mokslų akademijos Lazerinių tyrimų instituto, Šandongo mokslų akademijos Okeanografijos įrangos instituto ir Šandongo Informacijos ir komunikacijos technologijų akademijos bei lazerius gaminančių bendrovių – „Jining KELI Opto-Electronic Industry Co., Ltd.“, „Jinan Landong Laser Technology Company, Ltd.“, „Shandong Micro-sensor Photonics Limited“. Vizito metu buvo užmegzti ryšiai su šiomis įstaigomis ir tikimasi, kad jie bus plėtojami ir ateityje.

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt