Naujos kartos aukšto dažnio plaučių ventiliacijos sistema leis atlikti operacijas, kurios iki šiol nebuvo įmanomos

Rubrikos: Diagnostika ir gydymas, Naujienos

Nacionalinio vėžio instituto operacinėse pradėjo dirbti  naujos kartos tracheolaringinė aukšto dažnio ventiliacijos sistema, naudojama atliekant endobronchines tracheolaringines operacijas dėl vėžio. Įranga įsigyta už ES lėšas. 

Unikali, inovatyvi, Lietuvoje kol kas vienintelė laringotracheobronchinė sistema užtikrina aukšto dažnio plaučių ventiliaciją ir leidžia atsisakyti įprastinės plaučių ventiliacijos. Bus galima saugiau ir patikimiau atlikti endolaringines, endotrachėjines bei atviras bronchų operacijas, trachėjos ir stemplės operacijas, gydyti ligonius, kuriems yra sunki kvėpavimo patologija.

„Esame dėkingi sveikatos politikams  – Sveikatos apsaugos ministerijai – už suteiktą galimybę įsigyti naujos kartos įrangos rinkinį, kuris leis mums saugiau ir kokybiškiau atlikti įvairias operacijas dėl torakalinės, galvos ir kaklo srities vėžio, – sako NVI direktoriaus pavaduotojas klinikai prof. Saulius Cicėnas. – Naujoji įranga ne tik pagerins mūsų darbo kokybę, bet ir užtikrins saugumą tiek pacientui, tiek profesinį užtikrintumą gydytojui anesteziologui bei chirurgui.“

Pasak profesoriaus, aukšto dažnio ventiliacijos sistema bus naudojama atliekant gerklų operacijas, trachėjos ir endobronchines operacijas per bronchoskopą, atviras plaučių operacijas, rezekuojant bronchus, operuojant sunkius su daugeliu gretutinių ligų pacientus. „Sistemą bus galima pritaikyti ir sunkiems pooperaciniams ligoniams, kuriems išsivysto ūmus plaučių nepakankamumas ir deguonies srautas, einantis per šitą aparatą padės jiems lengviau atsigauti, išvengti didelių komplikacijų, – aiškina prof. S. Cicėnas. – Sistema prijungiama prie narkozės aparato, kuris aukštu dažniu įpučia deguonies mišinį į kvėpavimo takus. Tokiu dažniu, kad nereikia ligonio intubuoti – įstumti tracheostominio vamzdelio į trachėją. Užtenka jį įstumti virš gerklų ir paleidus šią srovę vyksta visiškas plaučių aprūpinimas deguonimi ir viso organizmo oksigenacija. Yra vykdomas deguonies įpūtimo ir ištraukimo monitoringas.“

Naudojant naująją aukšto dažnio ventiliaciją bus galima operuoti ligonius, kuriems yra gerklų stenozė, nesunkiai atlikti visas endobronchines operacijas, rezekcijas, įvairius trachėjos ir bronchų stentavimus, navikų rezekcijas, abliacijas įvairiais energijos šaltiniais. „Labai svarbu, kad turime galimybę planuoti operacijas turintiems daug gretutinių ligų pacientams, o tokių šiuo metu yra nemažai“, – sako prof. S. Cicėnas.

 

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt