Gydymo įstaigos ir vaistinės kviečiamos prisidėti prie visuomenės informavimo

Rubrikos: Naujienos, Praktiniai patarimai

Rugpjūčio 20 d. Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) pradėjo neribotą laiką truksiantį ir visą Lietuvą apimsiantį vaizdo komunikacijos projektą – „Žinoti sveika“, rašoma informaciniame VLK pranešime. Gydymo įstaigos, vaistinės kviečiamos prisidėti prie informavimo kampanijos, siekiant  padėti visuomenei įgyti daugiau naudingų žinių sveikatos apsaugos srityje.

Gydymo įstaigų, vaistinių paslaugomis žmonės naudojasi kasdien, tačiau tiek ligonių kasos, tiek kitos atsakingos sveikatos apsaugos sistemos institucijos sulaukia galybės gyventojų skambučių, elektroninių laiškų ar žinučių socialiniuose tinkluose su įvairiausiais klausimais. Pavyzdžiui, vien pernai ligonių kasų specialistai atsakė į daugiau nei 620 tūkstančių gyventojų užklausų – tai net 5 proc. daugiau paklausimų nei užpernai.

Akivaizdu, kad ne visi žmonės žino, kokios jų teisės, kokios paslaugos gydymo įstaigose privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) kas mėnesį mokančiam pacientui teikiamos nemokamai, o už kurias reikia susimokėti patiems. Taip pat ne kiekvienas žino, kaip vaistinėje įsigyti kompensuojamųjų vaistų pigiau, kuo naudingos yra prevencinės programos, ką garantuoja Europos sveikatos draudimo kortelė, kaip sužinoti, kurioje gydymo įstaigoje yra trumpiausia paslaugų laukimo eilė ir kam apskritai PSD reikalingas. Į visus šiuos ir daugelį kitų klausimų atsakymus sužinos kiekvienas, viešojoje erdvėje išvydęs VLK projekte „Žinoti sveika“ pristatomą vaizdo medžiagą – filmus, informacinius klipus, infografikus, socialinę reklamą.

„Džiaugiamės, kad jau dabar nemaža dalis šalies gydymo įstaigų prisijungė ir transliuoja ligonių kasų  kuriamą vaizdo medžiagą savo ekranuose, o ir kai kurios vaistinės rodo mūsų socialinę reklamą savo monitoriuose. Esame jiems dėkingi. Tačiau siekiant, kad aktuali informacija pasiektų kuo daugiau Lietuvos gyventojų, prie informavimo kampanijos „Žinoti sveika“ kviečiame prisijungti visas šalies gydymo įstaigas, vaistines, visuomenės sveikatos centrus ir biurus, savivaldybes, švietimo įstaigas, bibliotekas ir kitas institucijas, turinčias technines galimybes transliuoti informacinius filmus savo įstaigų ekranuose“, – sako laikinasis VLK vadovas Viačeslavas Zaksas.

Visos institucijos ir įstaigos raginamos neatlygintinai skirti eterio laiko projekto „Žinoti sveika“ vaizdo medžiagai transliuoti ir tokiu būdu prisidėti prie visuomenės informuotumo didinimo.

VLK vaizdo medžiagą rasti ir ja pasidalinti galima čia:

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt