Įsteigti virtualūs kompetencijos centrai

Rubrikos: Naujienos

VU ligoninė Santaros klinikos ir Nacionalinis vėžio institutas, vadovaudamiesi 2016 m. rudenį pasirašyta sutartimi, įsteigė aštuonis virtualius kompetencijos centrus.

Kaimyninės įstaigos, siekdamos efektyviai ir operatyviai keistis gerąja patirtimi, glaudžiai bendradarbiauti ligų diagnozavimo ir gydymo srityse ir teikti aukščiausio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas, taip pat gerinti pacientų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą įkūrėšiuos centrus: Urologijos, vadovas prof. F. Jankevičius,  Chirurgijos, vadovas prof. K. Strupas, Krūtinės chirurgijos, vadovas prof. S. Cicėnas, Mamologijos ir rekonstrukcinės chirurgijos, vadovė dr. D. Gudavičienė, Onkoginekologijos, vadovas dr. V. Rudaitis, Radiologijos ir radioterapijos, vadovas prof. A. E. Tamošiūnas, Chemoterapijos, vadovė dr. B. Brasiūnienė ir Galvos ir kaklo chirurgijos, vadovas prof. E. Lesinskas.

Paskirti centrų vadovai esant neaiškiems diagnostikos ar sudėtingiems pacientų gydymo klausimams organizuos bendras klinikines konferencijas, tarpdisciplininius pacientų aptarimus, konsiliumus. Taip pat bus vykdomi bendri projektai vystant mokslo tiriamąjį darbą, ruošiamos bendros mokslinės konferencijos, pranešimai ir publikacijos, tarpusavyje bus derinamos ir vykdomos bendros pedagoginės studentų, rezidentų ir doktorantų mokymo programos

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt