Šimtai „ūsuotų“ vilniečių bėgo už Lietuvos vyrų sveikatą

Rubrikos: Naujienos

Šimtai „ūsuotų“ vilniečių bėgo už Lietuvos vyrų sveikatą

 

Jau ketvirtus metus iš eilės paskutinį lapkričio sekmadienį organizacija „Ūsai bėga“ pakvietė vyrus, moteris ir vaikus bėgti už visų Lietuvos vyrų sveikatą. Šiandien Vilniaus universiteto Botanikos sode į kasmetinį bėgimą prieš prostatos vėžį susirinko per 400 dalyvių, nepabijojusių žvarbaus lapkričio oro.

„Ūsai bėga“ renginiu kasmet yra vainikuojamos prevencinės lapkričio mėnesio veiklos, skirtos paraginti vyrus atsigręžti į savo sveikatą ir nebijoti pasitikrinti dėl prostatos vėžio.

Šiandien Botanikos sode susirinkusi minia išsiskyrė bendru akcentu – ūsais, kuriuos užsiaugino arba prisiklijavo tam, kad primintų apie bėgimo tikslą – vyrų sveikatos problemas.

Jau antrus metus iš eilės dalyvius pasitiko renginio vedėjas Mindaugas Rainys, neabejingas Lietuvoje vykstančioms socialinėms akcijoms.

„Šis bėgimas yra geras priminimas, kad reikia išlikti dėmesingiems savo sveikatai, nes viskas gyvenime yra šiek tiek laikina ir daugelis dalykų priklauso nuo mūsų pačių“, – sako M. Rainys.

Fizinis aktyvumas yra laikoma viena geriausių ligų prevencinių priemonių, tačiau prasidėjus šaltajam sezonui daugelis žmonių yra linkę mažiau judėti. Bėgimo organizatoriai skatina dažniau atrasti laiko ne tik sportui, bet ir sveikatos priežiūrai.

„Būtina išlikti fiziškai aktyviems, o svarbiausia – jeigu gali rasti valandą laiko šiam bėgimui – kitą dieną gali rasti tiek pat laiko ir vizitui pas gydytoją“, – sako renginio organizatorius Modestas Bacys.

Skatindami visuomenę atkreipti dėmesį į prostatos vėžio prevenciją ir paskleisti žinią dar plačiau, prie renginio „Ūsai bėga“ organizatorių šiemet prisijungė ir kitos visuomeninės organizacijos – Sergančiųjų prostatos vėžiu draugija ir „Barzdotas lapkritis“, taip pat farmacijos kompanijos „Ipsen“ ir „Sanofi“.

Kartą per metus pasitikrinti dėl prostatos vėžio rekomenduojama vyrams nuo 50 metų. Jeigu šeimoje yra buvę šios ligos atvejų, pirmąjį prostatos specifinio antigeno (PSA) tyrimą reikėtų atlikti sulaukus 45 metų.

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt