LRT Metų apdovanojimuose Metų atradimo nominaciją laimėjo prof. Arvydas Laurinavičius su komanda

Rubrikos: Diagnostika ir gydymas, Naujienos

LRT Metų apdovanojimuose Metų atradimo nominaciją laimėjo prof. Arvydas Laurinavičius su komanda

Išdalinti tradiciniai LRT Metų apdovanojimai – pagerbti 2020-uosius praturtinę darbai ir asmenybės. Metų atradimo nominacija įteikta Valstybinio patologijos centro direktoriui, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriui Arvydui Laurinavičiui su komanda.

Vilniaus universiteto profesoriaus, VU Santaros klinikų filialo Valstybinio patologijos centro direktoriaus Arvydo Laurinavičiaus ir jo kolegų darbai atveria naujas galimybes tiek pacientams, tiek gydytojams. Prof. A. Laurinavičius su komanda apdovanojimui nominuotas už tai, kad sukūrė skaitmeninės patologijos metodą, kuris padeda tiksliau prognozuoti vėžinių susirgimų eigą. Metodas, naudojant dirbtinį intelektą, leidžia įvertinti žmogaus akimi nematomus ligos požymius ir pranoksta dabar naudojamus klinikinius bei patologijos kriterijus.

Prof. A. Laurinavičius, kurdamas šį metodą, į komandą subūrė skirtingų sričių specialistus: patologus, doktorantus, bioinformatikus, genetikus, duomenų mokslininkus, vaizdo analizės specialistus. Jų publikacijos gausiai cituojamos pasaulyje.

„Tik komandinis darbas sujungia mus, mūsų idėjas ir padeda siekti naujovių. Visa komanda augome pastarąjį dešimtmetį. Labai svarbu nugalėti savo vidinį skepsį, kurį daugelis atsinešame iš vaikystės, išjungti nereikalingus stabdžius, išmokti dalintis idėjomis ir atkakliai kartu siekti atsakymų į klausimus“, – apdovanojimų ceremonijoje A. Laurinavičius pasidalijo mintimi, kaip individualus protas tampa kolektyviniu.

 

 

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt