30 tūkst. eurų parama skirta genetiniams tyrimams finansuoti: ištiriame ne tik vieną moterį, bet ir jos dukras, sako NKLA prezidentė Aušra Bružienė

Rubrikos: Diagnostika ir gydymas, Naujienos

NKLA prezidentė Aušra Bružienė (viduryje) su AVON vadybininkėmis

Jau daugiau nei 20 metų AVON Lietuva teikia paramą kovai su viena opiausių moterų problemų – krūties vėžiu. Visas pelnas, gaunamas už AVON „Rožinio kaspino“ gaminius, yra skiriamas prevencinėms programoms remti bei gyvybiškai svarbiai įrangai finansuoti. Pranešama, jog šiemet 30 000 eurų parama buvo skirta Nacionalinei krūties ligų asociacijai (NKLA) ir jų vykdomai genetinio ištyrimo programai.
Pasak NKLA prezidentės Aušros Bružienės, tokie tyrimai išskirtinai svarbūs siekiant diagnozuoti ligą kuo anksčiau, laiku skirti tinkamą gydymą ar prevencines priemones. Todėl vienas iš programos tikslų, dar mokyklose pradėti edukaciją apie savityros svarbą bei tikimybę genetiškai paveldėti ligą. „Asociacijos vykdomas projektas „Genetinis ištyrimas mamoms ir dukroms“ yra šiuolaikiškas ir efektyvus diagnostikos būdas, leidžiantis nustatyti genų mutacijas, kurios didina krūties vėžio riziką. Šis tyrimas neapsiriboja vienos moters sveikata: atlikus genetinį ištyrimą ir nustačius pakitusius genus suteikiama galimybė stebėti ir įvertinti paveldėjimo riziką jos dukroms“, – pasakojo A. Bružienė.

Svarbu paminėti, jog projekte gali dalyvauti moterys, kurios nepatenka į amžiaus grupę moterų, kurioms diagnozuotas krūties vėžys ir genetiniai tyrimai yra kompensuojami.

„Džiaugiuosi, kad bendradarbiaujame su tokia inovatyvia organizacija, kuri skatina Lietuvos moterų ir merginų sveikatos sąmoningumą, prisideda prie prevencijos įgyvendinimo bei buria bendruomenę“, – sako AVON generalinė direktorė Baltijos šalims ir Suomijai Roberta Dargevičienė. „Neretai pamirštame, jog moterų sveikata tiesiogiai veikia ne tik jas pačias, bet ir jų artimuosius, tad tokio pobūdžio programa leidžia padėti nustatyti galimas rizikas atžaloms“, – priduria R. Dargevičienė.

AVON yra globalus kosmetikos prekės ženklas, ypatingą dėmesį skiriantis savo įmonės socialinei atsakomybei. Pagrindinės įmonės remiamos veiklos yra krūties vėžio prevencija bei kova su smurtu artimoje aplinkoje. Kasmet AVON Lietuva skiria donacijas įvairioms Lietuvos ligoninėms bei moterų pagalbos linijoms.

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt