ŽIEDĖ – iš gerų žaliavų geras produktas: renkamės tik tai, kas naudinga odai, kas galėtų naudingai veikti visą žmogaus organizmą, sako vaistininkė Kristina Vaičaitienė

Rubrikos: Praktiniai patarimai

Vaistininkė Kristina Vaičaitienė

„Kas atsitiko – tu taip gražiai atrodai…“ – įdėmiai pažvelgęs sako vyras savo gyvenimo draugei. Pora skaičiuoja ketvirtą dešimtį bendro gyvenimo. „Juokas juokais, bet prieš keletą mėnesių pradėjau vartoti ŽIEDĖS kremą“, – šypsodamasi prisimena moteris… 

Kas gi tie ŽIEDĖS kremai? Kalbamės su „Gintarinės vaistinės“ regiono vadove Kristina Vaičaitiene.

Kaip kilo mintis pradėti gaminti lietuviškus kremus?

Atvirai prisipažinsiu – seniai kirbėjo ką nors tokio sugalvoti. Štai ir sumanėme sukurti produktą, kuriame galėtų būti panaudojamos vaistinių augalų savybės. Taip gimė ir buvo realizuota idėja gaminti lietuviškus kremus. Gaminame taip, kad būtų išsaugotas vadinamasis farmakologinis veikliosios medžiagos veikimas. Dedame augalų eterinius aliejus ir žiūrime, kaip jie veikia mūsų odą. Vaistininkas visada pagalvos, o koks gi poveikis ir visam organizmui. Be to, nepamirškime, jog oda – didžiausias žmogaus organas. Gamindami ŽIEDĖS kremus renkamės ne kvapus ar kitokias medžiagas, bet tik tai, kas naudinga odai, kas galėtų naudingai veikti visą žmogaus organizmą.

Dažnai žmogus nesusimąsto, kiek per odą kasdien buityje gauname chemijos. Šampūnai, muilai, dušo geliai, lūpdažiai – viskas per odą rezorbuojasi į organizmą. Nesusimąstome, naudodami įprastus dalykus, atrodo, ką čia gali pakenkti, užpilsi ant odos nuplausi ir neliks. Bet yra ne taip, poveikis lieka.

Ar rėmėtės senąja tradicija?

Mūsų vyresniosios kartos vaistininkės žino labai daug liaudiškos medicinos tradicijų. Iš tiesų lietuvės moterys nuo seno naudojo natūralias kosmetikos priemones. Bet norint įgyvendinti liaudiškas tradicijas reikia turėti daugiau lietuviškų žaliavų. Per sovietinį daugiau nei 50 metų trukusį laikotarpį primiršome liaudies mediciną. Vieną kartą tikrai praradome, išnyko tęstinumas.

Bet nenusimename, bandome susirasti kas likę, kalbiname žmones, kurie žino senąją tradiciją, gaiviname liaudies mediciną. Juk seniau žmogus pas gydytoją nenueidavo, kiekvieni namai turėjo labai daug savo receptų. Štai mano močiutė, auginusi 13 vaikų, žinojo nemažai liaudies receptų. Sakydavo, ką tu vaikeli, kur aš čia pas daktarus eisiu.

Be abejo, cheminiai preparatai yra galingas ginklais, bet šalia jų arba po ligos, arba kai žmogus serga lėtine liga, tikrai natūlarios priemonės gelbsti. Nesakyčiau, kad reikia apsiriboti tik natūralumu, bet suderinti tikrai galima.

Kurį laiką mes vaistininkai jutome tokį tarsi natūralių gydymo priemonių atmetimą. Daugelis mojo ranka – ką jau ten žolelės… Aš palyginsiu paprastai. Štai – mėšlas, štai – cheminės trąšos. Kitas palyginimas – augalai ir cheminiai vaistai.. Labai daug cheminių vaistų sintezuojami pagal augaluose randamas medžiagas, po to klinikinių tyrimų metu tikslinama dozė, įrodomas jos poveikis, nustatomi šalutiniai reiškiniai.

Vaistažolė – tai gydantis augalas, turintis daug fitocheminių medžiagų. Reikia žinoti apie tas medžiagas, reikia žinoti ir apie jų galimą šalutinį poveikį. Vaistažolė nėra nekaltas dalykas, ji ir gydo, bet gali sukelti alergiją ar kitokį poveikį. Vaistininkai tai puikiai žino,  rekomenduoju visada pasitarti su vaistininku.

Kai kas sako kaip priekaištą: ŽIEDĖ nekvepia…

Taip, ŽIEDĖS produktai nekvepia. Kai kuriems vartotojams natūralus kvapas nepatinka, sako: per aštrus, nekvepia. Kitiems vartotojams – labai patinka. Iš tiesų tai natūralūs medžiagų kvapai, svarbiausia – jie nealergizuoja. Dėl to mes džiaugiamės, kadangi šiais laikais daug žmonių yra hiperalergiški. Mūsų produktai jau šešeri metai rinkoje ir  niekas nepasiskundė, kad jie alergizuoja  .

Mūsų produktai pasižymi natūraliais kvapais, žaliavas gauname iš Prancūzijos. Pradėję kremų gamybą bandėme dirbti su tiekėjais iš įvairių pasaulio šalių, bet pagaliau atsirinkome patikimiausius ir profesionaliausius – likome su prancūzais. Ne paslaptis, Prancūzijoje puoselėjamos senos ir gilios kosmetikos gamybos tradicijas.

Džiaugiamės partneriais dėl paprasčiausios priežasties – iš gerų žaliavų lengviau padaryti gerą produktą. Mums pirmiausiai rūpi, kad veiklioji medžiaga, kuri yra augale, per odą paveiktų žmogų, padėtų žmogaus sveikatai. Gamyboje daugiausia naudojame eterinius aliejus, riešutų aliejus, hidrolatus, vadinamuosius gėlių vandenis.

Gaminate didžiulį asortimentą…

Asortimentas ne tik didelis, bet ir nuolat auga – dabar siūlome 43 pavadinimų produktus. Stengiamės pagaminti išskirtinai lietuviškų produktų. Štai Lietuvos 100-mečiui siūlome naudotojams tris produktus. Tai liepų žiedų hidrolatas, kuriam gaminti panaudojame liepžiedžius. Liepa, lietuviškas medis, jos žiedai iš tiesų turi puikių priešuždegiminių savybių, visomis prasmėmis – ir psichologiškai – palankus odai.

Turime dar vieną šimtmečiui skirtą produktą – aguonų sėklų aliejų. Nuo senų senovės lietuviai žinojo ir naudojo šį produktą. Jis pasižymi odą minkštinančiomis, drėkinančiomis, švelninančiomis savybėmis – gerai įsigeria į odą ir stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą. Ramina sudirgusią odą, tinka bet kokiam odos tipui. Buvome pamiršę šias puikias aguonų sėklų aliejaus savybes.

Padarėme kremą naudodami jam slyvas. Slyvos – lietuviška žaliava, pasižyminti odą maitinančiomis savybėmis. Joje gausu vitaminų A ir E, kurie regeneruoja odą, atstato odos sluoksnius. Turi ir vitamino C, kuris greitina medžiagų apykaitą ir tokiu būdu mažina raukšlių susidarymą. Šiame produkte yra ir kitų lietuviškų medžiagų – medetkų žiedų, rugiagėlių bei liepžiedžių hidrolatų. Jie pasižymi uždegimą slopinamuoju poveikiu. Norėtume ir daugiau kurti lietuviškų produktų. Dirbsime tokiau šia kryptimi, plėsimės.

Visoje Lietuvoje ŽIEDĖS produktų galima įsigyti Gintarinėje ir Norfos vaistinėse. Mūsų produktai gaminami vaistinėje ir platinami vaistinėse. Gaminame tik Vilniuje, Santariškėse. Džiaugiamės, kad žmonių atsiliepimai geri.

Ar kremas turi savo galiojimo laiką?

Taip, galiojimo laikas nustatomas mikrobiologinėje laboratorijoje. Mūsų produktų galiojimo laikas 9 mėnesiai. Toks terminas tenkina ir mus, ir pirkėją. Dideliais kiekiais negaminame, pas mus rankinė gamyba. O produktai vaistinėse neužsistovi, kiekvieną dieną išvežame gatavą produkciją į vaistines.

Ar plėsitės?

Kai plečiamasi, prarandama rankinės gamybos specifika ir produkto vertė. Su amžiumi šią vertę vis labiau pajunti. Kai žmogus jaunas, nekreipi dėmesio, bet bėgant metams ateina kitoks požiūris, kita jausena. Didelis skirtumas, ar perki masinės gamybos daiktą, nesvarbu kas tai būtų, ar perki su meile pagamintą rankomis. Su meile ir dėmesiu. Tai labai svarbu. Nesinori produkto, pagaminto dėl „varnelės“, vien dėl to, kad taip privalu.

Apie ŽIEDĘ

Naujosios kosmetikos linijos produktus „Gintarinėje vaistinėje“ gamina profesionalūs vaistininkai. ŽIEDĖS grožio produktai buvo sukurti pasitelkus vaistininkų patirtį, aromaterapijos bei kosmetologijos specialistų žinias ir naudojant aukščiausios kokybės sertifikuotas ekologiškas žaliavas.

Ne paslaptis, jog moterys dažnai kokybiškų kosmetikos priemonių ieško vaistinėse, žinodamos, kad jų čia ras. Pradėjome analizuoti pagrindines šių dienų kosmetines problemas, su kuriomis dažniausiai susiduria mūsų klientės, bei jų lūkesčius. Gamindami naujuosius grožio produktus ieškojome geriausių sprendimų – naudojome tik natūralias ekologiškas veikliąsias medžiagas. Itin svarbu, kad vaistininkai, ruošdami ir maišydami ŽIEDĖS kosmetiką, ne tik galvoja apie žmogų, kuriam skirtas šis produktas, bet ir viską atlieka rankomis. Tuo ŽIEDĖS produktai skiriasi nuo pramoniniu būdu paruoštos kosmetikos.

ŽIEDĖS produktai praturtinti dėl savo gydomųjų savybių vertinamais nakvišų sėklų, erškėtuogių, migdolų, pušų, kadagių, arbatmedžio eteriniais aliejais, ramunėlių, levandų vandeniu bei kitomis odos grožiui ir sveikatai naudingomis sudedamosiomis dalimis. Juk šiandien moterims vis svarbiau gauti kuo natūralesnį bei specialiai jų poreikiams pritaikytą produktą.

Todėl įvairioms odos problemoms spręsti ŽIEDĖ pateikia 43 produktų asortimentą. ŽIEDĖS kremai skirti įvairaus amžiaus ir tipų odai: nuo jaunatviškos ir probleminės iki brandžios. Specialiai alergiškiems žmonėms sukurtas bekvapis kremas, skirtas itin jautriai veido odai. Nėščiosioms ir auginančioms mažą vaiką pasiūlyti kremai, kurie efektyviai gydo jautrią, trūkinėjančią moterų odą bei ramina alergišką ir paraudusią mažylio odelę.

ŽIEDĖS produktų linijoje svarbią vietą užima ir specialios sudėties eterinių aliejų mišiniai, suteikiantys daugiau energijos, gerinantys darbingumą, saugantys nuo peršalimo, kvėpavimo takų ligų ir padedantys užklupus skausmui.

 

 

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt