Norėčiau dirbti Lietuvoje, sako Lietuvos sveikatos mokslų absolventas rezidentas Mochamadas el Oreibi

Rubrikos: Naujienos, Pasikalbėkime

Rezidentas Mochamadas el Oreibi su bendrosios praktikos slaugytoja Asta Volodkovič Nacionaliniame vėžio institute

Jeigu sutiks savo antrąją pusę, tikrai pasiliks Lietuvoje, sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) absolventas rezidentas Mochamadas el Oreibi, jau 12 metų gyvenantis Lietuvoje, o neseniai jam buvo suteikta Lietuvos pilietybė. Puikiai kalba lietuviškai ir prisistato – libanietis-lietuvis. Libaniečiai – penkta pagal gausumą užsienio studentų grupė LSMU.

„Pusbrolis, bebaigiantis čia medicinos studijas, pasiūlė atvažiuoti į Lietuvą, kur labai aukšto lygio mokymas, o diplomas pripažįstamas visur. Pasiruošiau ir atskridau”, – šypsodamasis dėsto trisdešimtmetis Mochamadas el Oreibi, antrų metų bendrosios chirurgijos rezidentas.

Nacionaliniame vėžio institute dirbantis rezidentas puikiai vertina čia praleistą laiką. „Labai draugiški gydytojai, draugiškas kolektyvas. Daug ko išmokau – net paskyrimus rašyti lietuviškai. Pirmų metų rezidentūrą baigiau Kaune, antrus metus esu Vilniuje“, –pasakoja Mochamadas.

Rezidentas Mochamadas el Oreibi

Bendrauti su pacientais Mochamadui nėra sunku. „Aš stengiuosi, mes, iš Rytų šalių, labai vertiname pacientus, stengiamės padėti, prižiūrėti. Užeinu į palatą kaip draugas, kalbuosi, stengiuosi nuraminti. Vilniuje pacientai žiūri į mane normaliai, paklausia, iš kur esu, iš kur taip gerai moku kalbą. Esu buvęs Vokietijoje ir lygindamas galiu pasakyti, kad Lietuvoje medicina arčiau žmogaus, arčiau paciento. Taip turėtų būti, nes gydytojo profesija išskirtinai humaniška“, –sako Mochamadas.

Mėgstantis bendrauti su žmonėmis libanietis greitai išmoko lietuviškai. „Kaune, studentų mieste, labai gera buvo studijuoti. Noriu čia pasilikti dirbti. Esu patenkintas studijų kokybe. Dar negalvoju apie medicinos kryptį. Svarbiausia dabar baigti rezidentūrą“, – dalijasi ateities planais Mochamadas.

Neseniai iš Beiruto buvo atvykę Mochamado tėvai, tėtis – šeimos ir vaikų gydytojas. „Esame trys broliai ir visi Lietuvoje. Vienas Kaune studijuoja kolegijoje turizmą, o kitas – odontologas, dirba Alytuje, turi žmoną. Mano šeima – musulmonai. Esame atvira šeima, todėl kultūrinio šoko Lietuvoje nepatyrėme. Dabar mielai valgau ir cepelinus. Reikia geriau vieniems kitus pažinti, kviečiu apsilankyti Libane, Jordanijoje“. – sako Mochamadas.

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt