Bendradarbiauja NVI ir VU mokslininkai

Rubrikos: Naujienos

NVI mokslo bei klinikų darbuotojams seminarą apie priešvėžinių vaistų kūrimą vedė Vilniaus universiteto (VU) Biotechnologijos instituto profesorius Daumantas Matulis.

VU Biotechnologijos instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimų skyriaus vedėjas prof. dr. Daumantas Matulis perskaitė pranešimą „Priešvėžinių vaistinių junginių kūrimas biotermodinaminiais metodais”, kuris sulaukė nemažo susirinkusiųjų susidomėjimo bei klausimų.

Vaistų tyrėjas prof. dr. Daumantas Matulis, baigęs profesines studijas Vilniuje, studijavo Osle ir JAV, Minesotoje, po to dirbo JAV, šiuo metu vadovauja Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimo skyriui.

„Esame biotermodinamikos (vaistų ir energijos tyrimų) laboratorija, – sakė mokslininkas, duodamas interviu portalui 15min.lt. – Tiriame, kaip vaistinės medžiagos jungiasi prie žmogaus kūno baltymų. Kitaip sakant, siekiame išsiaiškinti, kaip veikia priešvėžiniai vaistai, ir sukurti naujų medikamentų. Be abejo, visi šie tyrimai yra aktualūs ir pasauliniu mastu. Mūsų metodai gana naujoviški, taigi vis dar kaupiame patirtį ir siekiame tobulėti, tačiau tikimės, kad mūsų sukurti junginiai taps naudingi kuriant priešvėžinius vaistus.“

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt