Magdalenos nakties bėgimas Klaipėdoje – liepos 19 d. bėgsime už krūties vėžiu sergančias moteris

Rubrikos: Naujienos

Šią vasarą Klaipėdoje liepos 19 d. įvyks Magdalenos nakties bėgimas už moteris, sergančias krūties vėžiu. Surinktomis lėšomis bus paremta Nacionalinės krūties ligų asociacijos veikla. Renginį globoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Broliai pranciškonai Juozapas ir Benediktas sugalvojo idėją ir palengva buria žmones savanorius, kurie padės organizuoti prasmingą ir smagų renginį – šventę klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Idėją savo darbu remia garsi dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Nacionalinės krūties ligų asociacijos (NKLA) prezidentė Aušra Bružienė mano, jog tokie renginiai labai padeda visuomenei suprasti, jog liga nepadaro žmogaus kitokiu. Kad tokių renginių metu nepaprastai svarbu viešinti krūties vėžio profilaktikos galimybes, neabejoja Nacionalinio vėžio instituto specialistė ryšiams su visuomene Juventa Sartatavičienė.

„Marija Magdalietė – pirmoji žmonijos istorijoje žinoma bėgikė, – sako brolis Juozapas. – Atėjusi pasimelsti prie Kristaus kapo, rado jį tuščią ir suprato, jog Kristus prisikėlė. Skubėdama šią žinią pranešti Magdalietė nubėgo 5 km. Jos garbei bėgs ir Nakties bėgimo dalyvės“.

„Nešdamos savo vilties ir gyvenimo žinią mes bėgsime arba eisime 5 km, – sako NKLA prezidentė Aušra Bružienė. – Norime dar kartą pabrėžti, kad esame tokios pačios kaip buvome iki ligos. Ačiū daktarams ir šiuolaikinės medicinos galimybėms. Gyvename savo gyvenimus, dirbame savo darbus, auginame savo vaikus ir vaikaičius.“

Pasak A. Bružienės, labai svarbią žinią norime pasakyti ir visoms sveikoms moterims, kurios dėl savęs ir savo artimųjų privalo pasinaudoti profilaktinės mamografinės patikros galimybėmis, nuo jaunystės išmokti krūtų savityros.

 

Parašykite mums

    Rekvizitai

    VŠĮ Viktorijos leidyba

    Įmonės kodas : 125011888

    redaktorius@onkologopuslapiai.lt